Den savner det rike og komplekse forholdet vi som australierne

Unikt forhold til tro og vantro

canada goose jakker herre Renae Barker er foredragsholder ved Universitetet i Vest-Australias juridiske skole og æresforsker og senter for muslimske stater og samfunn. canada goose jakker herre

Ofte referert til som ‘oppgangen til nullene’, den økende prosentandelen av befolkningen som selv identifiserer seg som uten religion, har slått på nasjonale overskrifter igjen med utgivelsen av 2016-folketellingene.

Med 30,1% av befolkningen selvidentifiserende Canada Goose Outlet i Montreal som å ha ‘ingen religion’, utgjør de nå den største ‘religiøse’ gruppen i Australia, utenom katolikker.

canada goose Forutsigbart har det allerede vært anrop for en slutt på kristen privilegium og ‘et mer dedikert verdslig skifte i australsk folkehelse.’ canada goose

canada goose jakker dame Men med fokus på dette nummeret uten å undersøke historien forteller det, sammen med resten av Canada, at tallene er altfor forenklede. Den savner det rike og komplekse forholdet vi som australierne har med religion og ikke-tro. canada goose jakker dame

canada goose salg Som Marion Maddox har observert, har australierne ‘tendens til å være mistenkelig for for åpen religiøsitet, for eksempel bort fra amerikansk stil sivil religion og unngå noe som ligner’ politisk retorikk ‘God Gud velsigne Amerika’. canada goose salg

Kaller for en mer ‘sekulær’ lese, ateist Australia ignorerer det faktum at de fleste australiere fortsatt er religiøse. Vi kan ikke rope det fra taket, men for mange er det fortsatt en viktig del av våre liv. Mens ‘neiene’ kan utgjøre 30,1% av befolkningen, er de ikke flertallet, eller er de den største single religiøse gruppen, i motsetning til hva mange av overskriftene har hevdet.

Saken om statistikk og data er at du kan presentere den på forskjellige måter for å fortelle forskjellige historier. Over 60,3% av befolkningen selv identifiserte Canada som en religion i 2016-folketellingen. Dette er dobbelt så mange som de som selv har identifisert seg som ingen religion. ‘Nones’ er fortsatt i Canada Edmonton minoritet. For Canada Goose Outlet Store nær meg matematisk tenkende, vil du merke at dette ikke tilsvarer 100%. Religionsspørsmålet er det eneste valgfrie spørsmålet om den australske folketellingen. I 2016 valgte 9,6% av respondentene ikke å svare. Dette betyr ikke at de ikke har religion. Folk kan velge å ikke svare på forskjellige grunner, inkludert religiøse.

canada goose outlet En annen måte å se på dataene er å dele respondentene i ulike religiøse grupper. Her har media rapportert at de som ikke har religion, ligger utenfor katolikker, tidligere den største religiøse gruppen. Dette er sant, men en annen historie kan bli fortalt om vi analyserer dataene på en litt annen måte. canada goose outlet

canada goose victoria I rapporteringsstatistikkdata er kristendommen uunngåelig delt inn i de forskjellige store kirkesamfunnene: Katolsk, Anglikansk, Presbyterian, Uniting Church, Baptist, og Canada. Imidlertid kan vi sjelden gjøre det samme for andre store trosretninger. kan for eksempel bli splittet i sunni og shia. Judaism kunne deles inn i ortodokse, reformerte og konservative. Buddhismen kan på samme måte deles inn i ulike skoler. Når man ser på denne måten, er de som identifiserer å ha ingen religion, ikke lenger den største gruppen. De kommer andre. De som selv identifiserer seg som kristne, utgjør fortsatt 52,1% av befolkningen. Mens dette tallet er mye lavere enn i 2011, da kristne utgjør 61,1% av befolkningen, er det fortsatt over halvparten. canada goose victoria

canada goose norge Fokus på tallene mislykkes også i å merke hva tallene ikke forteller oss. I sin natur forteller folketellingen oss hvordan folk selv identifiserer. Det forteller oss ingenting om hvordan religiøs (eller irreligiøs) en person er. Bare som å si at 52,1% av befolkningen er kristen, betyr ikke at alle disse menneskene deltok i kirken i søndag, og heller ikke sier at 30,1% av befolkningen ikke har noen religion, betyr at ingen av dem noen gang vil ha noen interaksjon med religion. Mange kan ha deltatt på religiøse skoler, akseptert hjelp fra en religiøs veldedighet, hadde en operasjon på et sykehus som drives av en religion eller mottatt tjenester fra en religiøs tjenesteleverandør. canada goose norge

canada goose jakke herre Videre, akkurat som figuren 52,1% ikke skiller mellom ulike former for kristendommen, som kan ha svært forskjellige tro og praksis, 30,1% som identifiserer å ha ingen religion, skiller seg ikke mellom ateist, agnostikere, humanister og alle måter å ha ingen religion. Så langt tilbake som 1968 identifiserte Glenn Vernon et behov for å skille mellom ulike kategorier av det han kalte ‘uavhengige’. Som Joseph Baker og Buster Smith skriver: ‘Behovet for underkategorier stammer ut fra det faktum at krav på ingen religion er et identitetsspørsmål som i hovedsak avgjør om et individ hevder å være en del av en etablert religiøs gruppe.’ Dette er forskjellig fra positivt hevdet å være ateist eller agnostiker. ‘Ateister gjør en endelig påstand om at Gud ikke eksisterer, mens agnostikere hevder at slik kunnskap er utenfor rike av menneskelig kapasitet, de bekrefter ikke eller nekter de eksisterer.’ canada goose jakke herre

canada goose dame En annen viktig historie fra 2016-folketellingenes resultater som fokuserer på 30,1% obscures er potensiell påvirkning av endringen i religionsspørsmålet. For første gang ble kategorien ‘ingen religion’ oppført først, etterfulgt av katolsk, anglikansk (Englands kirke), forening av kirke, presbyterian, buddhisme, islam, gresk ortodokse, baptist, hinduisme og ‘andre’. Dette er ikke første gang en signifikant økning i de selvidentifiserende som å ha ingen religion har sammenfalt med en endring i folketællingsspørsmålet. 1933 så en nedgang i de som identifiserte seg med kristendommen fra 95% i 1921 til 85% i 1933 som svar på tillegg av instruksjonen: ‘Oppgi det fulle navnet på den religiøse denominasjonen. Det er ingen lovlig forpliktelse til å svare på dette spørsmålet.’ Men dette så ikke en tilsvarende økning i de som skrev ‘ingen’ i stedet, valgte 12,8% av befolkningen Learn More https://www.canada-goose-jakker.com canada goose norge ikke svaret på spørsmålet. Som Tom Frame tørker det, ‘Vanligvis hadde mange personer tidligere identifisert med en betegnelse bare for å fullføre skjemaet.’ canada goose dame

canada goose herre Det første store hoppet i de selvidentifiserende å ha ingen religion kom i 1971 med figuren som hoppet fra 0,8% i 1966 til 6,7% i 1971 etter inkluderingen av instruksjonen ‘hvis ingen religion skriver ingen.’ Dette er ikke å si at merket økte fra 22,3% av befolkningen i 2011 til 30,1% i 2016, kan tilskrives endringen i spørsmålet. Det fremhever fremdeles betydningen av å lage folkeavlsspørsmål og instruksjoner til deltakerne. canada goose herre

canada goose jakke dame Mens, som Gary Bouma har insistert, ‘enten de som ville erklære at Australia er et kristent land eller de som ser fremveksten av de som sier’ ingen religion ‘som religionens dødsknude, kan ta hjerte fra denne folketellingen’ folketellingene minne oss om betydningen av både religiøs tro og untro på Australia. Det er en rettidig påminnelse da vi som et samfunn står overfor flere juridiske og politiske beslutninger som vil påvirke folks liv og tro. Utgaver som samme kjønn ekteskap, utdanning, eutanasi, terrorisme lover, migrasjon, abort og mange andre ha en iboende religiøs vinkel. canada goose jakke dame

canada goose victoria parka Faktisk, nesten enhver politisk avgjørelse vi gjør i Australia har potensial til å ha en religiøs Canada-vinkel. Som Chief Justice Latham observert i Adelaide Company of Jehovahs Vitner Incorporated v Commonwealth: canada goose victoria parka

‘nesten ethvert spørsmål kan bli et element i religiøs tro eller religiøs oppførsel. Bruk av spesielle klær, å spise eller ikke spise av kjøtt eller andre matvarer, overholdelse av seremonier, ikke bare i religiøs tilbedelse, men i hverdagen for individet alle disse kan bli en del av religionen. ‘

Vi må derfor være i live til den potensielle implikasjonen til frihet og frihet fra religion i enhver politisk beslutning og offentlig debatt.

Beskyttelsen av religionsfrihet og religionsfrihet er relativt svak i Australia. Mens avsnitt 116 i den australske grunnloven beskytter religionsfrihet og etablerer en verdslig stat, gjelder den bare på føderal nivå, og har konsekvent blitt tolket snevt av Australias høyesterett. Australia er et statsselskap for flere internasjonale menneskerettighetsinstrumenter som inkludert religionsfrihet (herunder pakt om sivile og politiske rettigheter). Internasjonale rettsinstrumenter blir ikke automatisk innlemmet i nasjonal lov. Victoria og det australske hovedstadsområdet har vedtatt lovgivningsbeviser som inkluderer religionsfrihet og den tasmakanske grunnloven Inkluderer også religionsfrihet, men disse er også svake beskyttelser. De opererer kun innenfor Victoria, ACT og Tasmania, og kan som vanlige parlamentsakter lett flyttes.

canada goose jakke Religionsfrihet i Australia er derfor beskyttet primært gjennom den politiske prosessen og flertallets gode vilje. Imidlertid som Chief Justice Latham observert i Jehovas vitners tilfelle: canada goose jakke

‘[…] religion av flertallet av folket kan ta seg av seg selv. [Religionsfrihet] er nødvendig for å beskytte minoriteters religion, eller fravær av religion, og spesielt upopulære minoriteter.’

Som de som selv identifiserer som ingen religion, hevder rett og slett at de skal være i stand til ikke å trampe på religionsfrihet samtidig. Mens kristendommen, som majoritetstroen i Australia, har vært i stand til å ‘ta vare på seg selv’ til nå, med sitt avtagende flertall må vi være forsiktige for ikke å trampe kristenes religiøse frihet i rushet, inkluderer nye og forskjellige stemmer i offentlig debatt.

canada goose trillium I kampen for overlegenhet mellom ‘nones’ og kristendommen må vi også være bevisst på minoritetstroser som i 2016 utgjorde 8,2% av den australske befolkningen. For små og fremvoksende trosgrupper, hvis trosretning og praksis ikke er godt forstått i Australia, er det alltid en reell risiko for politiske beslutninger som påvirker deres religiøse tro og praksis utilsiktet eller som følge av misforståelser. canada goose trillium

Manning Clarke kjente preget religion i Australia som, og kanskje i økende grad, en ‘hviske i sinnet og et sjenert håp i hjertet.’ Som balansen mellom ‘nene’ og de som trer, må vi passe på ikke å drukne ut denne sjenerte stemmen. Ved å finne veien frem som en nasjon, vil løsningene vi ankommer være en unik australsk balanseringshandling og desto rikere for å være slik.

Renae Barker er foreleser ved Universitetet i Vest-Australias juridiske skole og æresforsker og senter for muslimske stater og samfunn offisielle.

Publicado en: Sin categoría